Meny
Sök på Wahlström & Widstrand
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Allt som återstår

Författarbilder

214919 214918 214923 214921 214922 214924

Allt som återstår

Gripande kvinnoöde
Köp

Allt som återstår är en familjehistoria som tar sin plats i ett kargt bohuslänskt landskap i början av 1900-talet, genom årstider och människoöden, förbi historiska skeenden och åldersväxlingar, hela tiden med ett sjungande, målande språk. En berättelse om en kvinna, som i sin vanlighet blir alldeles unik.

Emma växer som yngsta dottern upp på gården Morlandstegen i Torp på Orust. Mat har man på bordet, man har egen mark, det finns hästar och kor och det finns fisket. Men tiderna är hårda och längtan bort, till något bättre, brinner starkt i ungdomens bröst. Tre av syskonen tar sig ända till Amerika. Emma däremot blir kvar på gården med fadern Christian och gifter sig ung med drängen Emil efter att hon blivit med barn. De inleder ett ordlöst äktenskap med starka fysiska band. Sida vid sida sköter de gården, alltmedan barnaskaran blir större. Emmas roll blir likt mammans före henne att tjäna, finnas till hands och vårda. Efter faderns bortgång förändras tillvaron, huset blir tystare, tillgångarna krymper, bekymren tilltar. Och ute i Europa står första världskriget för dörren. Emma känner sig nu mycket långt ifrån sina emigrerade syskon, längre än någonsin. Stjärnorna på himlen är förstås de samma, men också andra. Emil har äntligen blivit man i huset, men bouppteckningen efter Christian har tagit hårt på familjen och numera räcker pengarna aldrig till. Skulderna bara ökar. De har fyra barn nu, det ska bli ytterligare två, som föds under krigsåren. Barnen kräver alltid någonting av sin mor, det tar liksom aldrig slut. Händernas göromål och huset och barnen fyller varje sekund. En gripande berättelse om en kvinnas kärlek, ensamhet och utsatthet.

Recensionsdatum 2012-09-24
Mer om...
 • Författare

  Elin Boardy
 • Recensionsdatum:

  2012-09-24
 • ISBN:

  9789146222927
 • Genre:

  Skönlitteratur: allmänt
 • Utgivningsår:

  2012
 • Förläggare:

  Lotta Aquilonius
 • Omslagsformgivare:

  Annika Lyth
Författaren
Elin Boardy

Foto: Lisa Irvall

Elin Boardy

Elin Boardy är född 1979 och uppvuxen i Majorna i Göteborg. Hon har gått skrivarutbildningar på Skurups folkhögskola och Nordiska i Kungälv och har bland annat medverkat i Debut 2003 . Nu går hon på Bibliotekshögskolan i Borås och är en av redaktörerna för kulturtidskriften Fantasin. Allt som återstår (2008) är hennes debutroman.

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Mer om...
 • Sveavägen 56
 • Box 3159
 • S-103 63 Stockholm