Meny
Sök på Wahlström & Widstrand
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
VIP-rummet. Del 1 av 4

Författarbilder

253394 253402 260555 253398
"Jens Lapidus nya - jäklar vilket drag den har. Vip-rummet blir dunderläsning i sommar. (...)  Det är business-class på Vip-rummet jämfört med Snabba cash-romanerna men Jens Lapidus berättar lika rasande snabbt och smart. Rätt jargong till rätt person, aldrig fel tonhöjd i de inre monologerna." Bodil Juggas, Arbetarbladet

VIP-rummet. Del 1 av 4

Första delen av romanen VIP-rummet om gangstern som bytte sida   
Köp

Möt Teddy och Emelie, ett omaka radarpar med kass personkemi.
Teddy har bestämt sig: han är färdig med brott efter åtta år på anstalt. Men han har inte en krona på fickan, Arbetsförmedlingen är ett skämt och han sover på sin syrras soffa. Läget blir akut när en indrivare hör av sig och kräver pengar.
Emelie är påläggskalv på advokatfirman Leijon, en boutiquebyrå i Londonklass. Men en framgångsrik karriär känns avlägsen och extremt svåruppnåelig.
Så ger en av byråns delägare henne ett oväntat uppdrag. Ett uppdrag som hon inser att hon varken kan eller får tacka nej till. Tillsammans med Teddy ska hon ta reda på vad som har hänt den försvunne Philip Schale: investerare och jättestekare med en meritförteckning som blir märkligare ju djupare de gräver.
Emelie vill upp och Teddy vill bli av med sina skulder. Hon har valts för att hon är kompetent och plikttrogen, han har valts för att ... ja, varför? Uppdragsgivaren vet något om Teddy som ingen annan känner till.
Och kidnapparnas tålamod rinner undan som sand i ett timglas.

VIP-rummet är den första delen i Jens Lapidus trilogi om Teddy och Emelie. De andra två delarna heter STHLM DELETE och Top Dogg.

Recensionsdatum 2017-05-10
Mer om...
 • Författare

  Jens Lapidus
 • Recensionsdatum:

  2017-05-10
 • ISBN:

  9789176516898
 • Genre:

  Deckare
 • Utgivningsår:

  2017
 • Serie:

  Teddy & Emelie
Författaren
Jens Lapidus

Foto: Martin Stenmark

Jens Lapidus

Jens Lapidus, född 1974, bor i Stockholm och är verksam som försvarsadvokat. Sedan debuten 2006 har hans böcker i Stockholm noir-serien översatts i över 30 länder och filmatiseringarna av dem har blivit stora publikframgångar.

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Mer om...
 • Sveavägen 56
 • Box 3159
 • S-103 63 Stockholm