Meny
Sök på Wahlström & Widstrand
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format

Simmaren

Dödlig jakt över bleknande gränser
Köp

En feberhet natt i det tidiga åttiotalets Damaskus lämnar en amerikansk spion sitt nyfödda barn till ett osäkert öde. Det är ett svek han aldrig kan försonas med och han inleder en flykt undan sitt förflutna som kommer att ta honom till Beirut, Afghanistan och Irak. Vart som helst där faran och stressen låter honom tillfälligt glömma.

Trettio år senare kommer den svenska juristen Klara Walldéen och hennes före detta pojkvän Mahmoud Shammosh av misstag över information som gör att de plötsligt finner sig jagade genom ett vintrigt Europa där gränserna mellan länder blivit lika porösa som de mellan vän och fiende, sanning och lögn, nutid och historia. För att överleva måste de hålla sig i rörelse, samtidigt som de konfronterar sitt eget förhållande.

Under tiden i Bryssel förbereder sig den arrogante lobbyisten George Lööw för att representera en obehaglig klient med en dunkel agenda. En klient som hans chefer verkar ovanligt måna om att han ska vara till lags. Långsamt sugs George djupare in i ett dödligt spel där både regler och motspelare är diffusa.

Trådarna vävs samman en stormig julaftonsnatt i den östgötska skärgården där det förflutna obönhörligen kommer upp till ytan.

Simmaren är en modern spänningsroman, full av action och överraskande vändningar i en värld av skiftande allianser och tvivelaktiga överenskommelser. Men det är också en berättelse om skuld och gottgörelse. Om vikten och tyngden av det förflutna. Om att det till sist inte går att gömma sig från den man är.

Recensionsdatum 2013-10-31

15 juni 2015

Joakim Zander i projekt med Malmöelever
Joakim Zander deltar i ett spännande projekt som berör novellskrivande, på Värner-Rydénskola...
Läs mer
Visar 1 av 1

Visa alla

Mer om...
 • Författare

  Joakim Zander
 • Recensionsdatum:

  2013-10-31
 • ISBN:

  9789146224143
 • Genre:

  Deckare
 • Utgivningsår:

  2013
 • Serie:

  Klara Walldéen
Författaren
Joakim Zander

Foto: Emil Malmborg

Joakim Zander

Joakim Zander, född 1975, bor med sin familj i Helsingfors där han arbetar som jurist för EU. Han har under tio år i Bryssel varit verksam vid flera EU-institutioner och doktorerat i juridik vid universitetet i Maastricht. Under sin uppväxt bodde han delvis i Mellanöstern och USA.

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Mer om...
 • Sveavägen 56
 • Box 3159
 • S-103 63 Stockholm