Meny
Sök på Wahlström & Widstrand
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Raoul Wallenberg

Författarbilder

227958 227961 227962 227959 228807 228808

Om Raoul Wallenberg:

”Bengt Jangfeldt […] befäster […] sin ställning som en av våra mest framstående levnadstecknare. Den vackert formgivna boken är till sin karaktär en klassisk biografi i det stora formatet, komponerad av en tonsäker stilist.”

- Johan Östling, Svenska Dagbladet

Om Språket är gud:

”Efter den finns inte mycket att tillägga; detta är vad som brukar kallas ett porträtt i helfigur.”

– Curt Bladh, Sundsvalls Tidning

… det är svårt att tänka sig ett mera mångsidigt och levande porträtt …”

– Bo-Ingvar Kollberg, Upsala Nya Tidning

 

Raoul Wallenberg

En biografi
Den ultimata Raoul Wallenberg-biografin
 • Finns i butik senast 2012-06-07
 • ISBN: 9789146222149
 • Genre: Biografier
 • Mediakontakt: Isabella Falkowska
Köp

Den 4 augusti 2012 var det 100 år sedan Raoul Wallenberg föddes

I Raoul Wallenberg. En biografi berättar Bengt Jangfeldt ingående historien om Raoul Wallenbergs liv. Om uppväxten utan far, studierna, åren utomlands, utanförskapet i släkten, tiden i Budapest, arresteringen och försvinnandet i Sovjetunionen. Det är berättelsen om en ung man som växer upp i en privilegierad miljö och inom en familjedynasti med högt ställda förväntningar – en familjedynasti som inte vill acceptera honom. Om en måttligt framgångsrik affärsman som i andra världskrigets slutskede av UD och amerikanska regeringen skickas på ett livsfarligt uppdrag till Budapest, där hans initiativförmåga och organisationstalang gör att 10 000 judar räddas undan deportation och död.

Med stöd i tidigare outnyttjat källmaterial klarlägger Bengt Jangfeldt omständigheterna kring Wallenbergs arrestering och bakgrunden till sovjetledningens beslut att häkta och bortföra den svenske diplomaten.

Raoul Wallenberg. En biografi är inte ännu en bok om ”fallet Wallenberg” utan just en biografi. Här skildras för första gången också hans barndom och uppväxt och det komplicerade spelet kring hans ställning inom Wallenbergdynastin på 1930-talet. Denna stundom skakande skildring är ett resultat av efterforskningar i Wallenbergarkivet, som Bengt Jangfeldt är den förste att få tillgång till.

Boken är rikt illustrerad, till stor del med aldrig tidigare publicerade bilder. 

Raoul Wallenberg. En biografi har även utkommit på engelska, med titeln The Hero of Budapest: The Triumph and Tragedy of Raoul Wallenberg (IB Tauris 2014).

 

Recensionsdatum 2012-06-07
Mer om...
 • Författare

  Bengt Jangfeldt
 • Recensionsdatum:

  2012-06-07
 • ISBN:

  9789146222149
 • Genre:

  Biografier
 • Utgivningsår:

  2012
 • Mediakontakt:

  Isabella Falkowska
Författaren
Bengt Jangfeldt

Foto: Sofia Runarsdotter

Bengt Jangfeldt

Bengt Jangfeldt, född 1948, docent i slaviska språk, är en av våra allra främsta levnadstecknare. 2007 utkom hans stora biografi över Vladimir Majakovskij, Med livet som insats , för vilken han tilldelades sitt andra Augustpris (det första kom 1998 för Svenska vägar till S:t Petersburg ). Motivering: ”En biografi av internationell klass där författarens förtrogenhet med den ryska verkligheten och kretsen kring Majakovskij får texten att pulsera av liv …” Han har även skrivit den rika biografin över Axel Munthe, En osalig ande , Augustprisnominerad 2003 och tilldelad Svenska Akademiens...

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Mer om...
 • Sveavägen 56
 • Box 3159
 • S-103 63 Stockholm